Felix Guzgă este noul prefect al județului și a depus astăzi jurământul astăzi. Până la eliberarea din funcție a lui Bogdan Cojocaru, acesta a fost directorul Cancelariei prefectului.

Numirea lui în această funcție s-a făcut prin hotărâre de guvern adoptată în ședința de ieri.

“Este o mare onoare și responsabilitate fiu numit de Guvernul României în funcția de prefect al județului în care m-am născut și locuiesc. Am început în urmă cu mai mai bine de doi ani un parteneriat alături de Bogdan Cojocaru și vom continua acest parteneriat care vizează proiectele Iașului și menținerea unui dialog corect și onest cu toți actorii sociali în beneficiul tuturor ieșenilor. Instituția Prefectului va fi în continuare o instituție deschisă, aproape de comunitățile locale și de marile proiecte de investiții ale județului nostru. Obiectivele pentru perioada următoare sunt legate de organizarea alegerilor din iunie și menținerea unui calendar strâns în ceea ce privește implementarea proiectului de reabilitare energetică a Palatului Administrativ, proiect finanțat prin PNRR. Mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea lor! “, a declarat Felix Guzga.

PetruBogdan Cojocaru, fostul prefect al județului Iași:

“Cu toată recunoștința față de fiecare moment și provocare pe care le-am întâmpinat în cei doi ani și patru luni în funcția de prefect al județului Iași, am luat o decizie dificilă, dar necesară. Am renunțat la funcția de prefect al județului Iași pentru a dedica proiectelor ieșenilor dintr-o postură diferită. Această perioadă a fost caracterizată de un angajament fără rezerve pentru binele comunității și pentru promovarea intereselor tuturor ieșenilor. Am avut privilegiul de a colabora strâns cuinstitutiile Ministerului Afacerilor Interne, în special în momente critice precum pandemia de Covid‑19 sau criză refugiaților din Ucraina. Am fost prezenți la fiecare pas pentru a asigura siguranța și protecția cetățenilor în fața situațiilor de urgență, fie a fost vorba de fenomene meteo extreme sau alte situații de risc. Îmi exprim recunoștința față de fiecare persoană și instituție cu care am colaborat în calitate de prefect al județului Iași. Rămân aproape de tot ceea ce înseamnă dezvoltarea județului nostru și la fel de implicat pentru implementarea proiectelor ieșenilo”.

Fostul prefect Bogdan Cojocaru, președintele Organizației Județene Iași a PSD, a fost eliberat din funcție având in vedere că va candida la alegerile din 9 iunie.

Executivul a anunțat că au fost semnate, in total, 25 de eliberări din funcție, prefecți și subprefecți care vor candida la viitoarele alegeri.