Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași a detaliat intervenția echipajului de salvare sosit de urgență la Maternitatea “Cuza Vodă” în cazul Dr. Carmina Schaas, misiune care a fost una fără succes, din păcate, medicul decedând după zeci de minute de aplicare a manevrelor de resuscitare.

“Am fost apelați prin 112 de către echipa de gardă de LA Spitalul “Cuza Vodă” pentru o pacientă aflată in stop cardio-respirator. Echipa noastră a mers acolo, fiind vorba din păcate despre o colegă medic care era deja în curs de resuscitare, această resuscitare fiind deja începută de către echipa medicală de la ATI și toată echipa de gardă din maternitate. Pacienta prezenta fibrilație ventriculară, s-a continuat resuscitarea, una îndelungată, din păcate însă nu a răspuns pacienta, având asistolă persistentă și din păcate s-a declarat decesul urmând ca IML să stabilească cauza și circumstanțele decesului”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu.

Coordonatorul UPU SMURD Iași a precizat că Dr Carmina Schaas nu se afla în sala de operație la momentul decesului ci ca fost dusă acolo de către colegi după ce i s-a făcut rău. “Era in sala de operație pentru că acolo au dus-o colegii când au văzut că devine inconștientă și au folosit masa de operație ca targă de resuscitare – o decizie corectă pentru eficiența compresiilor toracice”, a mai declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu.