Vineri, 17.11.2023, ora 16:30, polițiștii Serviciului Rutier Iaşi – B.D.N.E. au oprit în trafic un șofer, de 26 de ani, din comuna Comarna, în timp ce conducea un autoturismul pe DJ 249B în comuna Comarna, jud.Iaşi. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la sediul IML Iaşi în vederea recoltării de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Sâmbătă, 18.11.2023, ora 17:45, polițiștii Biroului Rutier Pașcani au depistat în trafic, pe strada Ceferiștilor din municipiul Pașcani, un tânăr de 18 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule. Acesta este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că mașina i-a fost încredințată spre conducere de un alt tânăr de 19 ani, din mun. Pașcani, față de care se fac cercetări pentru încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere.

În aceeași seară, în jurul orei 18.00, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău a oprit în trafic, pe DJ 281 D, în comuna Focuri, un autoturism, iar cu ocazia controlului s-a stabilit faptul că șoferul mașinii, un tânăr de 20 de ani, din comuna Cotnari, jud. Iași are dreptul de a conduce suspendat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.