In cadrul ședinței de Consiliului Local ce a avut loc astăzi, a fost semnat protocolul de înfrățire între municipiul Iași și Raionul Călărași din Republica Moldova, marcând astfel unirea Basarabiei cu România, de la 1918.

”Avem mai multe înfrățiri cu localități din Republica Moldova. Aș aminti, printre altele, capitala Republicii, Chișinău, orașul Bălți, orașul Cahul, dar și cu un raion, raionul Călărași care este în proximitatea orașului Chișinău și în felul acesta vrem de asemenea să punctăm momentul festiv a celor 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Consulul General al Republicii Moldova la Iași, Ion Coșer, a apreciat momentul ca fiind unul istoric, reprezentând piatra de temelie pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeană.

”Este un moment istoric care în egală măsură ne obligă să ne reamintim de înaintașii noștri care s-au sacrificat și în egală măsură, ne responsabilizează pentru obiectivele pe care le avem. Republica Moldova a declarat foarte clar, obiectivul este de a se integra în Uniunea Europeană, iar pentru asta avem foarte mult de muncă pe domeniul economic, pe domeniul infrastructuri, pe domeniul social. Iar acest acord de înfrățire va constitui o bază juridică solidă între Iași și Călărași pentru a lucra împreună, pentru a accesa fonduri europene, pentru a face viața oamenilor mai bună”, a declarat consulul General al Republicii Moldova la Iași.