Un grav accident a avut loc astăzi, în timpul programului de lucru în care a fost implicat un vatman. Potrivit șefei UPU SMURD Iași, un vatman în vârstă de 34 ani a fost prins între două tramvaie, suferind traumatisme cranio-faciale, fracturi costale drepte. Este în observatue și cu pneumotorax drept.

Aceeași sursă a prezică că vatmanul nu este intubat.

La caz a intervenit un echipaj de la SAJ Iași cu medic, urmând ca bietul om să ajungă în UPU.

“Astăzi, în jurul orei 16:04, în zona Flora, a avut loc un incident in care a fost implicat vatmanul care deservea tramvaiul cu numărul de parc 132.
Acesta s-a accidentat in urma manevrei de cuplare a vagonului care se defectase. În prezent, vatmanul se află în stare conștientă și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) pentru evaluare și îngrijire medicală. In urma evenimentului s-a constituit o comisie interna care va investiga împrejurările in care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanții CTP.

Cazul a intrat in atenția polițiștilor.

“La data de 06.12.2023, ora 16.05 poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Vasile Lupu a avut loc un accident rutier soldat cu victime, în care au fost implicate două tramvaie.

Polițistii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în jurul orelor 16.00, un tramvai s-a defectat, fiind oprit în stația din zona Flora. În momentul în care s-a încercat cuplarea cu un alt tramvai, în vederea tractării, în timpul manevrelor de cuplare a vagoanelor, vatmanul tramvaiului defect a fost lovit, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Vatmanul celui de-al doilea tramvai a fost testat alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cel rănit nu a putut fi testat, fiindu-i recoltate probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar pentru vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.