În vederea identificării minorei, în vârstă de 10 ani, care astăzi, 17 mai a.c., a plecat de la unitatea de învățământ, au fost constituite echipe mixte de căutare și investigare, formate din polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași – structuri de investigații criminale și ordine publică, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, Poliției Locale Iași.

De asemenea, activitățile de căutare au beneficiat și de sprijinul cetățenilor / voluntarilor.

Pe timpul activităților, forțele implicate s-au folosit de drone, aparate de apropriere vizuală și detectare termică, ATV-uri și de câinele de urmă.

Totodată, s-a procedat la mediatizarea semnalmentelor minorei prin toate sursele/ mediile de informare, inclusiv prin intermediul sistemul RO – Alert.

Astfel, în jurul orei 18:20, ca urmare a mesajele transmise prin Sistemul RO-Alert, minora a fost găsită într-o cultură de viță de vie, din apropierea gospodăriei unui cetățean de pe raza localității Șorogari, comuna Aroneanu.

Din primele date, la momentul identificării, nu au rezultat indicii cu privire la faptul ca ar fi fost victima vreunei infracțiuni.
Astfel, la finalizarea tuturor cercetărilor, minora a fost încredințată părinților.

Totodată, despre situația minorei au fost informați și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat.