Pacienții internați în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași vor primi un meniu special conceput pentru a marca ziua Sfintei Cuvioase Parascheva. Astfel, după ce s-a sfătuit cu specialiștii, conducerea a decis ce este mai bine pentru bolnavi. Nu este, însă, pentru prima dată când se întreprind astfel de acțiuni ci la toate sărbătorile importante de peste an conducerea unității medicale a optat pentru meniuri speciale, care să aducă un zâmbet pe fața pacienților care să ii ajute să simtă spiritul sărbătorilor.

“Apropierea sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva are dublă semnificație pentru personalul medical care activează în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase. Ne reamintește să ne întoarcem spre noi, să mulțumim pentru ceea ce avem și mai ales pentru sănătate, un deziderat și un scop suprem pentru care luptăm alături de pacienții noștri zi de zi. Ne face să ne gândim la cei pe care ii îngrijim, să simtă sărbătoarea în zi de hram a spitalului care poartă numele Sfintei Cuvioase Parascheva. Astfel, pentru pacienții cărora patologia pentru care sunt internați le permite un regim alimentar diversificat, ne-am gândit la un meniu deosebit. Am analizat împreună cu specialistul în nutriție și dietetică până la ultimul detaliu, fiind vorba despre alimente de care se pot bucura cei mai mulți dintre pacienții noștri: sâmbătă, 14 octombrie, aceștia vor avea la masa de prânz ciorbă de perișoare, piure și friptură de pui la tava, cu salată de sfeclă roșie, desertul va consta în cozonac și mere”, a transmis Dr. Florin Rosu, managerul unitatii medicale.

Mai mult, în ziua de 14 octombrie, pacienții și corpul medical vor avea parte de un serviciu religios dedicat acestei zile importante, având în vedere că Sfânta Cuvioasa Parascheva este și ocrotitoarea spitalului, al cărui nume în poartă.

“Ne-am gândit și la cei care și-ar fi dorit să participe și la slujba de Sf. Parascheva dar afecțiunile de care suferă și pentru care sunt internați nu le permite acest lucru, de aceea preotul misionar al Spitalului nostru și care se află constant alături de cei aflați în suferință, va oficia o slujbă și va cuvânta pentru bolnavi, atât pentru personalul medical cât și pentru cel auxiliar. Facem tot ce ține de noi pentru ca pacienții să treacă cât mai ușor peste perioada spitalizării iar starea de spirit este un aliat important în complianța față de tratarea acestora, cu dorința de a se însănătoși și de a-și relua viața și activitatea cât mai repede”, a incheiat Dr. Florin Rosu.