Primarul Mihai Chirica lansează o propunere care, odată concretizată, ar aduce beneficii consistente atât comunității locale, cât și mediului de afaceri ieșean.

Primăria Municipiului Iași gestionează 213 spații de joacă pentru copii, din care 170 au fost modernizate în ultimii șapte ani, restul fiind în diverse etape ale unor noi programe de modernizare. Totodată, cu fonduri de la bugetul local, municipalitatea a amenajat și inaugurat în acest an un spațiu de joacă pentru copiii cu dizabilități și zonă de relaxare pentru adulți cu dizabilități în preajma Parcului Expoziției.

Modernizarea spațiilor de joacă presupune însă un efort financiar amplu, iar în actualele condiții economice complicate, acest demers ar putea fi mult mai repede concretizat dacă ar exista o susținere din partea mediului de afaceri.

Prin urmare, adresez companiilor ieșene invitația și rugămintea de a se alătura acestui proiect, alegând un spațiu de joacă din lista municipalității și investind în amenajarea acestuia.

Nu este vorba de o premieră, multe spații de joacă din orașul nostru beneficiind de implicarea și generozitatea oamenilor de afaceri ieșeni.

Desigur, companiile vor avea posibilitatea de a-și face cunoscută contribuția prin afișaj specific și, totodată, de a organiza diverse evenimente, de exemplu pentru copiii angajaților, în spațiile modernizate prin contribuția lor.

Dincolo de aceasta, mărinimia gestului oamenilor de afaceri și implicarea în susținerea acestui program vor fi apreciate de către comunitatea ieșeană, mai ales de părinții și copiii care se vor bucura de jocurile vârstei datorită lor”, a declarat primarul Mihai Chirica.