La data de 19.01.2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Iași un bărbat, de 43 de ani, din județul Neamț care este bănuit pentru comiterea infracțiunii de șantaj, faptă prevăzută și pedepsită de art. 207 Cod penal.

Cel în cauză este cercetat pentru faptul că în cursul lunii decembrie 2023 ar fi solicitat unei alte persoane sume de bani pentru a nu divulga anumite informații de natură a prejudicia persoana vătămată.

În cadrul activităților efectuate în dosarul penal aflat în lucru, la data de 19.01.2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Biroului de Investigații Criminale, cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale și Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași, au prins în flagrant, pe raza municipiului Iași, pe cel bănuit, în timp de primea de la persoana vătămată o sumă de bani.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Iași.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2024 acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței de judecată, care a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.