O conferință de presă organizată la sediul USR Iași a stârnit presa locală într-o zi de duminică, cu toate că majoritatea celor prezenți ar fi preferat, evident, să se afle în cu totul altă parte.

Sala a fost plină cu membrii USR într-o încercare de a arăta oamenilor că Marius Bodea este susținut să candideze la Primăria Iași, spre deosebire de prospăt-ieșita din partid, Cosette Chichirău, care cu greu reușea să adune 4‑5 oameni în jurul ei la astfel de întâlniri. Figura le-a ieșit, la prima vedere, asta dacă cumva cineva a avut ochelari de cal și nu a văzut fețele plictisite ale celor nevoiți să fie prezenți ori pe membrele USR venite pe tocuri și care au rupt ușa aproape de final când întâlnirea nici nu se terminase încă.

Aceleași întrebări din partea presei care se consideră independentă și non-asertivă, întrebări cu care ne-am obișnuit deja, menite să îl ajute pe Marius Bodea să își arate mușchii, unele dintre acestea fiind chiar citite de pe telefonul mobil. Aceleași promisiuni ale viitorului candidat la primărie, cum că va construi școli și grădinițe dintre care unele vor fi gata, stupoare, exact la finalul primului său mandat, urmând că la finalul celui de-al doilea să curgă râuri de lapte și miere peste ieșenii care au copii, fiind evident că acesta este publicul-țintă. Știe Marius Bodea ce știe…

Trecând peste susținerea evidentă pe care Dan Barna i-o arătă lui Marius Bodea, lucrurile au rămas la fel cu toate că se încearcă în disperare să se arate contrariul, să pară că lucrurile merg ca pe roate, că filiala Iași a USR este unită. Doar că în final situația se prezintă la fel ca întotdeauna: biserici și bisericuțe, grupuri și grupulețe, fiecare dintre membri fiind gata să sară la beregata celuilalt pentru un loc mai bun pe oricare dintre viitoarele liste din 2024.

În final, trecând peste veșnicele video-uri și tiktok-uri, Marius Bodea nu a schimbat deloc placa, continuând să bată apa în piuă cu școlile și cele trei hub-uri școlare la care visează, în speranța că așa își va atrage voturile părinților care aleargă disperați pentru un loc la o școală bună din Iași.

Cineva să îl anunțe totuși că mentalitatea românului nu o poate schimba nimeni…