Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, în parteneriat cu Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, organizează maratonul de lecturi publice „Poeţii Iaşului în recital”. Evenimentul va avea loc joi, 21 martie 2024, începând cu ora 11:00, în Sala de spectacole „Diotima” a instituţiei de cultură. Sunt invitaţi în recital poeţi ieşeni, membri ai filialei ieşene a uniunii de creaţie literară.

Maratonul de lecturi publice are loc cu prilejul Zilei Internaţionale a Poeziei, sărbătorită anual pe data de 21 martie.

Ziua Internațională a Poeziei este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, „Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.