Cererile au fost depuse în cadrul Pilonului V — Sănătate şi rezilienţă instituţională, Componenta 7 — Transformare digitală, Investiţia 13. Realizarea sistemului de eHealth şi telemedicină, Investiţia Specifică I 3.3. Investiţii în sistemele informatice şi în infrastructura digitală a unităţilor sanitare publice.

Banii europeni vor fi folosiți pentru achiziţionarea de echipamente IT, soft medical, non-medical şi pentru administrarea reţelelor de date.

În cadrul apelului pentru Investitia specifică 13.3, spitalele județene clinice pot obține finanțări de până la 1.000.000 de euro, fără TVA. Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor, fără TVA.

„Digitalizarea ne va permite să simplificăm și să eficientizăm procesele administrative. Astfel, putem reduce birocrația și timpul de așteptare, ceea ce va duce la o comunicare mai rapidă și la obținerea de răspunsuri mai prompte pentru nevoile ieșenilor. Totodată, prin implementarea unor sisteme digitale integrate vom putea gestiona mai eficient resursele, optimizând bugetul și reducând cheltuielile inutile. Îmi doresc ca Iașul să fie un exemplu de inovație și eficiență în sectorul public, prin digitalizarea activității unităților medicale”, a declarat preşedintele Consiliului Județean, Costel Alexe.