La ora 10.11 un apel la 112 anunța că o persoană a fost surprinsă sub un mal de pământ. 

Intervenție pentru salvarea unei persoane surprinsă sub un mal de pământ, în localitatea Cotnari, județul Iași.

Pentru gestionarea evenimentului se deplasează din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iasi, 1 Container Multirisc, 1 echipaj de descarcerare iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Frumos, 1 autospecială de intervenție și stingere, 1 echipaj de prim ajutor calificat.

La locul intervenției se deplasează și un echipaj cu medic de la SAJ Iași.

Update 1:

Echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Frumos au ajuns la locul solicitării. Este o  persoană de sex masculin, inconștientă, surprinsă de la brâu în jos.

Update 2:

Celelalte echipaje au fost întoarse din drum deoarece victima a fost extrasă de către echipajele Detașamentului de Pompieri Târgu Frumos.

Victima, in stare de inconștiență, a fost predată echipajului medical SAJ sosit la locul solicitării.

Update 3:

Se acordă îngrijiri medicale pentru o persoană de sex masculin care lucra la canalizare.

Pentru victima extrasă au început manevrele de resuscitare.

Cele două victime sunt bărbați, persoana în stop cardiorespirator are 42 de ani, persoana asistată medical are 45 de ani.

“În Cotnari a fost găsit sub un mal de pământ un pacient in vârstă de aproximativ 50 ani, in stop cardiorespirator la sosirea echipajelor medicale, cu manevre de resuscitare in curs (CTE) efectuate de persoanele de la fața locului, care l-au extras parțial de sub malul de pământ, ulterior a fost extras complet de către pompieri și preluat de către echipajul cu medic SAJ C2, continuându-se manevrele de resuscitare, fără răspuns. S-a declarat decesul”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!