Luni, 26 iunie, a avut loc tăierea panglicii la finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și dotare a Spitalului de Copii “Sf. Maria” Iași, în prezența conducerii spitalului, a oficialităților locale și județene dar și a altor invitați din sfera privată care au sprijinit spitalul ce tot ce a fost nevoie. Proiectul a fost finanțat cu bani europeni și s-a ridicat la aproape 140 de milioane de lei. Lucrările au început în luna septembrie a anului 2019 și s-au finalizat în urmă cu puțin timp.

Conducerea spitalului a declarat cu mândrie justificată faptul că, la ora actuală, se aplică aceleași tratamente ca și în marile spitale din străinătate, nemaifiind necesar transferul pacienților cu afecțiuni grave pentru aplicarea conduitei terapeutice la standardele cele mai înalte.

“Într-adevăr clădirea aparține Consiliului Județean dar noi spunem că este casa noastră. Acest spital nu se adresează doar copiilor din județul Iași. Investiția pe care a realizat-o Consiliul Județean de fapt a investit în sănătatea copiilor din întreaga regiune a Moldovei și nu numai. Noi suntem cel mai mare spital de copii din țară, cu 652 de paturi. Avem cea mai mare secție de anestezie terapie intensivă din țară. Suntem în topul secțiilor ca și performanță pe nefrologie, gastroenterologie, neurologie.
Suntem un spital cu o adresabilitate foarte mare, dar care rezolvă cazuri care sunt confirmate ca si protocol din străinătate. Ne bucurăm atunci când un părinte cere un “second opinion” în Anglia, Germania sau în Italia și de acolo ne comunică că avem același tratament ca și la Iași. Este o bucurie pentru noi. Toate eforturile se fac pentru copii și pentru cei invidioși că avem o clădire, eu ca mamă zic că întâi îmi hrănesc, îmi încalț și îmi îmbrac copilul și după aceea mă gândesc la mine. Deci prioritatea au fost copiii în acest moment. Urmează si adulții. Pentru că copiii sunt îngerii din viața noastră. Ei ne învață ce înseamnă bunătatea, iubirea necondiționată, și acel suflet pur, care nu greșește, nu judecă, dar iartă. Sunt copii care știu să ia boala, să dea curaj părinților, și să spună personalului medical: “Eu am să mă fac bine!”
Pentru ei suntem aici, și vă mulțumim pentru că le-ați oferit niște condiții de cazare și de tratament, zicem noi, la nivel european.
Vă mulțumesc din suflet pentru tot, in numele copiilor”, a declarat bioing. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.