Doi elevi de clasa a IX-a de la Școala Profesională din Stolniceni-Prăjescu au instituit teroare printre colegi după ce au recurs la agresiuni, cerând ulterior “taxă de protecție” de la victime. Polițiștii au intrat pe fir după ce un elev din școala respectivă a fost amenințat, în mod repetat, în timpul orelor de curs. A fost deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe.

“La data de 09 Noiembrie a.c., polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o femeie, de 35 de ani, cu privire la faptul că fiul acesteia, în vârstă de 15 ani, a anunțat-o că este amenințat de un grup de copii de la școală, din comuna Stolniceni-Prăjescu. Din cercetări a rezultat că, la data de 08 noiembrie 2023, pe fondul unui conflict mai vechi, doi tineri l-ar fi agresat fizic, în timp ce se aflau în pauză, în incinta unității de învățământ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,lovirea sau alte violențe”. Cercetările continuă în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Potrivit IȘJ, cei doi elevi nu sunt la prima abatere, fiind sancționați și în trecut de conducerea unitatii de invatamant pentru comportament violent.

“Conducerea unității școlare ne-a informat despre această situație, în acest moment este în desfășurare o verificare pe care o coordonează unitatea școlară, la finalul acestei verificări vor avea o imagine exactă asupra a ceea ce s-a întâmplat. Vor fi transmise către ISJ Iași concluziile dar și masurile care se vor lua în acest caz. Din ceea ce știm, unitatea școlară a solicitat sprijinul instituțiilor abilitate în acest caz și Poliția face propria anchetă în această situație. Copiii nu au antecedente penale, din câte știm, dar ei au fost sancționați în anii anteriori pentru comportament agresiv de către unitatea școlară”, a declarat Antonina Bliort, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.