La ora 15:25, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța un incendiu produs la coșul de fum al unei case, din localitatea Pietrărie, comuna Bârnova.

La locul solicitării s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS) din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași și un echipaj de prim ajutor calificat (EPA), iar de la SVSU echipajul de stingere cu o autospecială.

La sosirea echipajelor de intervenție profesioniste la locul solicitării, incendiul se manifesta cu violență la întreaga mansardă, cu posibilitatea de propagare la întreaga locuință și anexele invecinate. Pe timpul incendiului nu au fost înregistrate victime.

În urma incendiului au ars acoperișul, structura mansardei in proporție de 70 %, diverse obiecte de mobilier și produse electrocasnice, instalația electrică, diverse materiale textile și diverse produse din plastic.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Facem un apel către cetățeni să manifeste responsabilitate în folosirea și repararea instalației de încălzire, a sobelor, a centralelor termice, a altor mijloace de încălzire, inclusiv în folosirea și supravegherea produselor electrocasnice și să nu uităm că reparațiile se vor efectua numai de către personal autorizzat.