Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au reținut un bărbat, în vârstă de 32 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de ,,furt”, ,,delapidare” și ,,inducerea în eroare a organelor judiciare”.

În fapt, cel sus-menționat, a sesizat la data de 10 august a.c., că în seara zilei de 09.08.2023, persoane necunoscute i-ar fi sustras din rucsacul pe care îl avea asupra sa, aproximativ 18.000 de lei, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Iași.

La momentul respectiv, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada iulie-august 2023, bărbatul (pretinsa parte vătămată), angajat la o societate comercială din municipiul Iași, ar fi sustras bani obținuți din profiturile societății, cauzând un prejudiciu de aproximativ 57.000 de lei.

Pentru a justifica lipsa unei părți din sumă, acesta a declarat în fals că banii i-au fost sustrași de către persoane necunoscute, la data de 09.08.2023.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 31 octombrie 2023 acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, cu propuneri legale.