Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași NU mai locuri pentru internarea pacienților cu gripă. Potrivit surselor 24iași, în acest moment sunt 30 de cazuri internate iar capacitatea compartimentului de Boli Infecțioase din cadrul acestei unități medicale este de 15 locuri. Aceleași surse au precizat că a fost alocat cazurilor de gripă compartimentul Recuperare Pediatrică și cel de Pediatrie Cronici unde adresabilitatea este mai mică în această perioadă.

Esre vorba despre o decizie în contextul actual, iar conducerea a trebuit să găsească toate soluțiile pentru ca toți copiii cu gripă care necesită îngrijire în spital, să poată fi internați.

Nici în cazul virozelor respiratorii lucrurile nu stau mai bine. Medicii ieșeni sunt îngrijorați de afluxul continuu de copii care prezintă simptomatologie specifică și care necesită îngrijire medicală în spital, iar două dintre cele trei secții de Pediatrie din cadrul Spitalului de Copii sunt arhipline.

Dată fiind situația alarmantă, specialiștii ieșeni îi sfătuiesc pe părinți fie foarte atenți la cei mici și meargă la medicul de familie, pentru a primi recomandări medicale, încă de la primele simptome pentru a minimaliza riscul de complicații.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *