Opera Națională Română din Iași va marca într-un mod deosebit ziua de 29 februarie, în care s-a născut Gioachino Rossini. În ultima zi din această lună, când se împlinesc 232 de ani de la nașterea marelui compozitor italian, teatrul liric ieșean va organiza o gală de operă specială, intitulată „Buon compleanno, Gioachino!”.

Alături de soliști ai Operei Iași, Orchestra și Corul Operei Iași, evenimentul care are în program pagini celebre din creația rossiniană va beneficia de prezența a trei invitați speciali, mezzosoprana Florentina Soare, tenorul Bogdan Mihai și baritonul Mihai Damian.

Bogdan Mihai este recunoscut ca un apreciat tenor rossinian, solistul Operei Naționale din București fiind aplaudat pe scene mari ale lumii din Italia, Franța, Rusia, Austria, Spania, Germania, Elveția, China, Dubai etc.

Premiați la mai multe concursuri de interpretare din țară și străinătate, Florentina Soare (Opera Brașov) și Mihai Damian (Opera Națională Cluj-Napoca) au avut prezențe marcante în teatrele importante din România.

Biletele de intrare la gala „Buon compleanno, Gioachino!” se găsesc la Agenția Operei Iași și pe site-ul instituției, operaiasi.ro.