O intersecție semaforizată din Copou dă mari bătăi de cap vatmanilor. Este vorba despre un punct situat imediat după stația de transport în comun, la coborârea de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași. Acolo, deși există semafor, puțini sunt șoferii care îl și respectă, astfel încât se formează un blocaj imens iar tramvaiele nu au pe unde să înainteze chiar dacă au culoarea verde la semafor.

“Ajungem de multe ori să fim înjurați de călători pentru că efectiv nu putem deloc înainta din cauza autoturismelor care rămân blocate pe șine. Avem un grafic și un program pe care, din păcate, nu îl putem respecta iar în stația de la Universitate este arhiplin mereu. Situația este aceeași și la urcarea și la coborârea Copoului”, a transmis Emilian, vatman pe unul dintre tramvaiele CTP.

Într-un video transmis către redacția noastră de către vatman, care, de altfel, circulă spre/dinspre capăt Copou, se observă foarte bine cum stă situația. Acesta este de părere că totul ar putea fi rezolvat prin prezența unui polițist care să se asigure că autoturismele nu mai trec pe culoarea roșie a semaforului, permițând astfel ca traficul tramvaielor să se desfășoare cu mai multă ușurință. Până atunci, călătorii au de așteptat minute bune pentru ca tramvaiele să se urnească în momentul în care trec prin respectivă intersecție.