Un eveniment neplăcut petrecut seara trecută a blocat circulația mijloacelor de transport în comun pentru mai bine de o oră, în centrul municipiului Iași.

Din informațiile pe care le deținem, sâmbătă seara, un bătrân a căzut în timp ce încerca să urce într-un tramvai care staționa în Târgu Cucu. În urma căzăturii, bietul om s-a ales cu o fractură de membru inferior drept. De menționat este faptul că tramvaiul nu se afla în mișcare iar cel care a sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a solicita ajutor a fost chiar vatmanul.

La locul evenimentului s-au deplasat polițiștii și un echipaj de prim ajutor calificat SMURD, cel din urmă a transportat pacientul la spital.

Potrivit unor surse 24iasi, bărbatul, la fel ca mulți alți călători, a întâmpinat probleme la urcare din cauza lipsei unui refugiu dar și a faptului că tramvaiele vechi sunt mai înalte decât cele noi (PESA și Bozonskaya), distanța dintre prima treaptă și sol fiind de aproximativ 50 de cm. Astfel, copiii dar și bătrânii întâmpină probleme la urcare și coborâre.

De menționat este faptul că în municipiul Iași sunt multe zone de pe rute intens circulate de către călători în care nu se regăsesc refugii, cum ar fi: zona Copou, Filarmonica, Târgu Cucu, pod Metalurgie, etc.