Dispeceratul Integrat ISU – SMURD – SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112, în data de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 14:00, despre producerea unui accident rutier în localitatea Boureni, comuna Moțca, unde o autocisternă încărcată cu GPL a părăsit partea carosabilă și a intrat în curtea unei case, a rupt o țeavă de aducțiune cu gaz metan a consumatorului casnic.
Pentru gestionarea situației de urgență au fost direcționate de urgență, forțe și mijloace de intervenție la locul solicitării, două autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă, cu modul de descarcerare și echipajul de stingere din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Moțca.

Pentru acordarea primului ajutor calificat, la nevoie, de la Serviciul Județean de Ambulanță Iași au fost trimise la fața locului, două ambulanțe.
Echipajele de intervenție au balizat zona, au instituit zona de siguranță și protecție, au oprit gazul la conducta de aducțiune a consumatorului casnic. De asemenea, a fost oprită energia electrică în zona evenimentului, iar echipajele medicale au evaluat conducătorul autocisternei. Nu sunt înregistrate victime.

Acțiunea este în dinamică.