În această dimineață, o explozie urmată de incendiu a avut loc în municipiul Pașcani, în incinta pizzeriei/brutăriei Karin. În interior se află două butelii pline cu GPL, de capacitate 60‑70 L fiecare. La sosirea echipajelor la locul intervenției, a fost găsit proprietarul, acesta fiind conștient, cu cu arsuri la o mână și la nivelul feței.

Au intervenit patru autospeciale de intervenție și stingere, o autospecială de transport victime m ultiple, 2 echipaje de prim ajutor calificat, două ambulante SAJ Iași. Incendiul a fost lichidat, s-a acționat pentru răcirea buteliilor cu GPL. Deoarece în apropiere se afla un bloc, la 6‑7 metri distanță, s-a acționat pentru evacuare locatarilor. Dupa finalizarea interventiei, au fost verificate toate spatiile, nu au fost inregistrate probleme, astfel incat locatarii s-au intors in locuinte.

“Pe raza municipiului Pașcani în jurul orei 6 s-a produs o deflagrație, urmată de incendiu, la o brutărie. Producerea evenimentului a avut loc în afara programului de lucru. A fost transportată la spital o singură victimă, un bărbat în vârstă de 57 ani arsuri cu arsuri de grad 1‑2 pe membre superioare și fată pe 5 % suprafața corporală, potrivit evaluării efectuatede către echipajul B”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.