Necazurile par să se țină lanț de tatăl celor două fetițe cărora un tânăr din comuna Schitu Duca le‑a pulverizat spray paralizant în față, cauzându‑le arsuri oculare. Bărbatul a ajuns la spital duminică noaptea cu plăgi mușcate produse chiar de propriul cal. Acesta spune că animalul era speriat și l‑ar fi atacat după ce un vecin i l‑ar fi sechestrat pentru că l‑ar fi scăpat pe o pășune și i‑ar fi cerut bani pentru a a‑i elibera animalul.

“Sâmbătă după amiază, calul a scăpat într‑o pășune de unde a fost legat de către un vecin. Am mers cu fratele meu, a ieșit acel vecin care mi‑a cerut o sumă de bani a‑mi da calul. Am plecat acasă, am sunat la poliție și am explicat că am un conflict cu el mai vechi, poliția de la comună știe despre ce e vorba. Am fost resunat de către o doamna polițistă de la Secția 1 (Schitu Duca), care m‑a chemat la poarta vecinului unde se afla calul meu. Când am ajuns, polițiștii erau în mașină și plecau, le‑am cerut să facă un proces verbal cu privire la calul legat în curtea respectivă, însă polițiștii mi‑au spus să merg și să‑l caut… l‑am găsit la circa un km. Era foarte agitat și speriat și am dat să‑l prind și dintr‑o dată mă mușcat de piept și mă trântit într‑un gard… l‑am lăsat să se liniștească până a doua zi, am mers iar după el să îl aduc acasă și m‑a mușcat din nou. Calul a fost bătut, cel mai probabil, de asta a reacționat astfel, nu am avut niciodată probleme cu el, era un animal liniștit”, a declarat Gavril Catană, pentru 24iasi.

Medicii confirmă că bărbatul are, întradevăr, plăgi mușcate de cal.

“Pacientul s‑a prezentat la UPU din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” din Iași în data de 18 iunie 2023 aproape de ora 22:00, prezenta plăgi mușcate de cal la nivel toracoabdominal. A fost dirijat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Bărbatul a ajuns acum în situația de a nu se mai putea folosi de propriul animal la munca câmpului, animal pe care a plătit o sumă mare de bani pentru posibilitățile lui financiare având în vedere că își crește singur cele două fetițe rămase fără mamă în urmă cu câteva luni de zile.