Astăzi este o nouă zi de proteste a celor din învățământ, iar de această dată circa 3500 de oameni s-au întâlnit în fața Prefecturii Iași.

Diferit față de celelalte zile este însă faptul că liderilor de sindicat li s-a permis accesul în Sala Mare a Instituției Prefectului pentru a discuta și a se organiza în ceea ce privește următoarele zile.

“Sindicatele știu exact ce cer, singura confuzie vine la nivelul opiniei publice. Una din solicitări, punctul de plecare pentru viitoarea lege a salarizării unitare, este salariul debutanților care ar trebui să fie salariul mediu brut! Noi am cerut din start banii pe loc, nu doar o garanție că vom primi ceva peste câteva luni. Noi am avut legi nerespectate, prorogate. Nu ne putem baza numai pe promisiuni, avem atâtea experiențe în acest sens. Avem chiar un proces pe rol la Curtea Constituțională pe această speță. Nu s-au ținut niciodată de cuvânt, au mers doar pe acorduri și memorandumuri. Pe de altă parte, nu am anunțat greva de pe o zi pe alta ci a fost vorba de 5 luni de zile de când ne-am cerut drepturile, am protestat. Ce ni s-a oferit concret până acum a fost doar o formă de avans de 1000 de lei brut la personalul didactic și 400 de lei la personalul nedidactic”, le-a transmis liderilor de sindicat Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.