Încasând venituri anuale de aproape 140.000 lei potrivit declarației de avere de pe site‑ul instituției medicale, Codrina Dimitriu, asistenta‑șef ATI in cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” a fost prinsă cu “mâța în sac”.

Pe surse, femeia ar fi reușit performanța de a înregistra ca și consumate cantități nejustificat de mari de CIF-detergent pentru curățat precum și detergenți de vase, motiv pentru care conducerea spitalului a decis că aceasta trebuie să dea explicații celor din comisia de disciplină.

Vorbim de aproximativ 110 de sticle de CIF pentru suprafețe precum chiuvete și 40 de sticle cu detergent de vase înregistrate ca fiind consumate în doar două luni în condițiile în care totul este nou, numărul total de chiuvete din saloane și băi este de 30 iar masa este servită în regim de catering, în ambalaje de unică folosință care nu necesită spălare, iar anterior consumul detergenților respectivi nu depășea 3‑4 sticle lunar. Aceleași surse au precizat pentru 24iași că asistenta șef este lider de sindicat și și-ar “recompensa” astfel membrii de sindicat prin mici atenții scoase din depozitul spitalului.

Codrina Dimitriu este primvicepreședinte în cadrul sindicatului Sanitas Iași de unde încasează 38.848 RON anual, de asemenea este și membru al consiliului național în cadrul Federației SANITAS din România, de unde mai încasează alți 11.520 RON anual iar pentru funcția de asistent șef este remunerată cu 89.183 RON anual, ajungând la un venit lunar demn de un manager de spital: 11.600 RON.

Redacția 24iași va publica un punct de vedere din partea conducerii în ceea ce privește situația asistentei‑șef de la ATI.