Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași asigură măsuri specifice la două accidente rutiere petrecut aproape simultan, în județul Iași.

În primul caz, este vorba despre un accident soldat cu o singură victimă, conștientă, neîncarcerată, în localitatea Popricani și intervine Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu o autospecială de stingere și o ambulanță de la SAJ Iași.

Cel de-al doilea accident, în urma căruia un incendiu a izbucnit, a avut loc la Gropnița, fiind vorba despre un singur autoturism implicat, rezultând 2 victime din datele apelantului.

La locul indicat se intervine de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași cu două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

Două victime sunt asistate medical de către echipajele medicale sosite la locul solicitării.

Potrivit șefei UPU SMURD Iași, Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, un autoturism în care se aflau 3 persoane s-a izbit într-un stâlp. Până la sosirea echipajelor persoanele au fost evacuate din autoturism 2 victime, cu multiple leziuni au fost preluate și care au fost transportate la UPU a Spitalului “Sf. Spiridon”. Șoferul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.