La data de 22 august 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Iași, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – august 2023, în baza unei rezoluții infracționale unice, în mod repetat, unul dintre bănuiți, personal sau prin intermediul celui de al doilea bănuit, ar fi comercializat droguri de risc (cannabis), cu 60 de lei pentru o doză.

În cursul zilei de 22 august 2023, în urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe cantități de cannabis, deținute de persoanele bănuite în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă.

Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore.

Astăzi, 23 august 2023, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.