Aseară, in jurul orei 20:45, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la un eveniment rutier produs pe bulevardul principal din municipiul Suceava.

Din primele verificări s-a constatat faptul că un șofer de 28 de ani din comuna Vaculesti, jud. Botoșani a condus autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Suceava din direcția Centru către zona Areni și a acroșat pe doi tineri (o fată de 16 ani și un băiat de 17 ani) angajați în traversarea regulamentară pe marcajul pietonal a unei treceri de pietoni din zona Policlinicii.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă a minorei de 16 ani și vătămarea ușoară a tânărului de 17 ani. Cei doi au fost transportați la Spitalulul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea șoferul a fost testat și cu aparatul drugtest rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto a fost și el condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, urmând a fi dispuse măsuri procedurale si procesuale sub coordonarea unității de parchet competente.

Sursa foto: Monitorul de Suceava