Aseară în jurul orei 03.15 Dispeceratul integrat ISU – SMURD – SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui accident rutier în localitatea Șcheia, comuna Al. I. Cuza, județul Iași, unde un autoturism a intrat într-un stâlp și sunt 3 victime conștiente, dintre care 2 sunt încarcerate. De urgență au fost direcționate o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și acordare a primului ajutor și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, iar de la SAJ Iași au fost direcționate 2 echipaje medicale.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul evenimentului rutier, autoturismul se afla răsturnat pe cupolă, 2 victime erau inconștiente încarcerate, iar cea de-a treia victima era conștientă, în stare de soc, cu diverse fracturi, fiind preluată de către un echipaj medical SAJ.

Cele două victime au fost descarcerate și s-au aplicate manevre de resuscitare.

Din nefericire cele două victime au fost declarate decedate. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

Victimele, sex masculin cu vârste de 15, 17 și 21 de ani.

Băiatul în vârstă de 17 ani a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf Maria” Iași.

“Pacientul este conștient, stabil hemodinamic , policontuzionat. Medicii de la Chirurgie Generală și Ortopedie vor aplica protocoalele terapeutice specifice patologiei”, a declarat biong.Alina Belu, managerul unității medicale.