Un weekend la datorie pentru echipele medicale implicate în activitatea de transplant, care au făcut din nou un adevărat maraton pentru salvarea de vieţi: 3 pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă în urma intrevenţiilor de transplant hepatic și renal, realizate în cursul zilei de duminică, 4 iunie.

În zorii zilei de duminică, la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti s-a realizat o nouă intervenție de prelevare de organe, prin bunăvoinţa familiei unui pacient aflat în moarte cerebrală, care a fost de acord să doneze organele rudei lor. Cu responsabilitate şi profesionalism, echipa ATI a spitalului Floreasca coordonată de Prof.Dr. Ioana Grințescu și Conf.Dr. Liliana Mirea, alături de coordonatorul de transplant – Dr. Rosana Turcu, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.

Intervențiile de prelevare ale organelor au fost realizate de echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni – condusă de Dr. Guenadiy Vatachki pentru ficat și Spitalului Clinic “Dr. C.I. Parhon” Iași – condusă de Dr. Daniel Andone pentru rinichi.

Efortul lor a fost preluat mai departe de echipele de transplant ale Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi , acolo unde armate de profesioniști de elită și-au pus în slujba pacienților întreaga lor pricepere și măiestrie. Astfel, încă o viață este salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic, realizată de echipa chirurgicală condusă de Prof.Dr. Vladislav Brașoveanu, cu suport ATI – Dr. Esenia Calancea, Dr. Elena Badea.

Alți doi pacienți vor primi o viață mai bună datorită transplanturilor renale realizate de echipele chirurgicale conduse de Dr. Cornel Moroșanu, Dr. Adelina Miron și Dr. Cătălin Constandache, alături de echipa ATI – Dr. Liviu Antohi, Dr. Andi Tofan și Dr. Adrian Martin.