Accident cumplit la Țibana/Domnița petrecut joi, în Ziua de Înălțarea Domnului, in urma derapării sau a pierderii controlului unui autovehicul, a anunțat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Potrivit aceleiași surse, au fost acroșați 2 copii aflați în fața unei curți.

O victimă în vârstă de aproximativ 13 ani a fost găsită in stop cardio respirator, cu asistolie iar apoi a fost înregistrată activitate electrică fără puls pentru care s-au început manevrele de resuscitare, având politraumatism în urma acestui accident rutier, cu traumatism cranio-cerebral sever cu pierderea stării de conștiență, otoragie, epistaxis, traumatism toracoabdominal sever. S-a continuat ulterior manevrele de catre un echipaj al ambulanței SAJ tip C2 cu medic iar după aproximativ 25 minute s-a reușit reluarea circulației, fiind dirijată către Spitalul “Sf. Maria” Iași.
Cel de al doilea copil, o fetiță în vârstă de aproximativ 11 ani, a fost găsită cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral sever, epistaxis anterior, traumatism abdomininal sever, observatie cu abdomen acut posttraumatic, observație hemoragie cerebrală. A fost preluată de elicopterul SMURD și dirijată către Spitalul “Sf. Maria” Iași.
Șefa UPU SMURD Iași a mai precizat că mai fost o victimă a acestui accident auto, din autovehicul, fiind vorba despre o pacientă conștientă, stabilă cu fractură de membre superioare, preluată de echipajul de prim ajutor.

IPJ IAȘI

La data de 25 mai a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Iași au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că, pe DJ 248 A satul Domnița, din comuna Țibana a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că șoferul unui autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă ar fi intat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate, apoi ar fi acroșat două minore și ulterior ar fi acroșat gardul unui imobil.

În urma acestui accident rutier a rezultat rănirea a trei minore (două care s-ar fi aflat pe spațiul verde și una din autoturism) care au fost transportate la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, la fața locului, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.