În această dimineață, ofițerii Direcției Generală Anticorupție au descins la Primăria Rediu din județul Iași. Nici serviciul Resurse Umane nu a scăpat de vizită ofițerilor DGA.

Mai mult decât atât, ofițerii au luat “la puricat” și domiciliul primarului, Ciprian Grosu, într-un dosar de corupție care vizează mai multe angajări.

“În cursul zile de astăzi, 21.09.2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă și în baza ordonanțelor de delegare dispuse de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcței Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în executare un număr de șase mandate de percheziție domiciliară, din care două la sediul UAT Rediu, județul Iași.

Situația de fapt în cauză vizează posibile infracțiuni de corupție săvârșite în contextul organizării unui concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul UAT Rediu.

Suportul tehnic a fost asigurat de către lucrătorii Brigăzii Operațiuni Speciale Iași.

Precizăm că aceste activități nu pot, in nicio situație, să înfrangă principiul prezumției de nevinovație” se arata intr-un comunicat DGA.

Vom reveni cu detalii!