Dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu a lăsat două blocuri din complexul Evergreen Towers Iaşi fără apă! De la mutarea locatarilor în acest complex au fost numeroase probleme cu dezvoltatorul, probleme prezentate opiniei publice de către mass-media locală.

De dată aceasta, Ciprian Ciubotariu a mutat branșamentele de apă pentru locatarii de la blocurile C1-C2 din complexul Evergreen Towers fără nici un fel de motiv și fără îi anunțe în prealabil.

Locatarii au transmis redacției 24iasi faptul pe data de 30 martie, Ciubotariu i-a anunțat brusc faptul va rezilia contractul cu furnizorul Apavital fără explice de ce, cu toate legea asociaților de locatari obligă dezvoltatorul le asigure furnizarea apei proprietarilor de locuințe. Dezvoltatorul pare fie mai presus de lege, refuzând permită furnizarea apei, mai mult, pe o perioadă de câteva luni s-a tot “jucat” cu nervii locatarilor: închidea și deschidea robinetele principale după bunul plac.

În luna aprilie locatarii au aflat , întradevar, Apavital va rezilia contractul cu S.C CCI CONSTRUCT COMPANY S.R.L., iar aceștia, și așa vitregiti fiind obligați care apă cu bidoanele sau se mute în chirie după ce au plătit bani grei pentru locuințele achiziționate, au mers pe cale legală. Astăzi, 30 aprilie, au reușit obțină, cu titlu EXECUTORIU ȘI APLICARE IMEDIATĂ, menținerea contractului de furnizare, ca atare angajații Apavital au mers la Evergreen Towers pentru a rebransa locatarii.

“Obligă pârâtele S.C CCI CONSTRUCT COMPANY S.R.L. si S.C. APAVITAL S.A., la menţinerea în vigoare a contractului pentru furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă si canalizare încheiat, până la
împlinirea unui termen de 2 luni de la momentul înfiinţării unei asociaţii de proprietari pentru blocurile C1 si C2 din complexul rezidenţial
Evergreen Towers Iaşi, de la adresa din Mun. Iaşi, str. Aurel Vlaicu, nr.83, jud. Iaşi. Obligă pe pârâta S.C CCI CONSTRUCT COMPANY S.R.L la
plata către reclamanţi a sumei de 20 de lei taxă de timbru si suma de 9500 de lei onorariu avocaţial”, se arata in decizia instantei, publicata astazi, 30 aprilie 2024.

Doar la fața locului, stupoare! Dezvoltatorul a refuzat pună în executare hotărârea judecătorească de a menține contractul de apă și branșamentul cu Apavital. Locatarii au chemat polițiștii de la Secția 4 de Poliție Iași, însă dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu a fost de neînduplecat: s-a urcat în Panamera împreună cu soția și duși au fost, lăsând zeci de locatari cu ochii în soareși fără apă! Fără îi pese oamenii nu vor avea apă se spele.

Situația, una tensionată, cu zeci de locatari nemulțumiți, în prezența polițiștilor este departe de a fi rezolvată, chiar și cu legea în față! Cel mai probabil locatarii celor două blocuri de la Evergreen Towers vor fi forțați stea fără apă și de Sărbătorile Pascale, urmând abia după cele 6 zile libere naționale se revină cu un executor judecătoresc pentru a-l forță pe Ciubotariu își îndeplinească obligațiile legale!