CTP Iași a anunțat două alcoolteste fixe au fost montate pentru a verifica alcoolemia din aerul expirat al șoferilor și vatmanilor înainte de a începe tură, asigurându-se astfel ca aceștia nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedura este simplă și eficientă: angajații vor sufla în aparatul conectat la un software specializat, iar rezultatele rămân înregistrate pentru monitorizare. Acest pas înainte în tehnologia de siguranță nu doar împiedică manipularea rezultatelor, dar și asigură o evidență detaliată a testelor. Siguranța dumneavoastră este prioritatea noastră, iar aceste măsuri ne ajută identificăm și prevenim riscurile asociate consumului de alcool în timpul serviciului”, au transmis reprezentanții CTP.

Reprezentanții companiei spun că aparatul nu poate fi ”păcălit”, deoarece este prevăzut cu butoane de control care nu se activează dacă nu se expiră aerul. Astfel, testul nu se validează.
Ce se întâmplă dacă rezultatul iese pozitiv?

Conducătorul mijlocului de transport nu pleacă în cursă și mai este testat o dată. Testul este efectuat de către un specialist de la departamenul ”Siguranța circulației”, care reface testul cu aparatul mobil. Acest aparat eliberează o fișă cu toate datele privind alcoolemia, exact ca la testele efectuate de cei de la poliție. Se aplică sancțiuni conform regulamentului de ordine interioară iar la traseu este chemat un alt angajat.