O postare a unui tată a luat cu asalt grupurile de pe platformele de socializare din Iași, stârnind un val de revoltă și ură asupra celor de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

În postarea respectivă, tatăl cere socoteală a angajaților DGASPC deoarece aceștia i-ar fi luat copilul și ar fi rupt orice legătură de comunicare între tată și copil. Este vorba despre o fetiță.

Contactată de către redacția 24iasi, conducerea DGASPC explică faptul că motivul pentru care micuța se află într-un centru nu este nici pe departe cel invocat de către tată, ci vorbim de un caz grav de violență în familie.

“Mama și copilul sunt în CVD (Centru de Violență Domestică) de miercuri. Mama este lituaniană.
Copilul frecventează zilnic o creșă privată din Iași. Tatăl are ordin de protecție în raport cu mama.
Mama este în evidență la Centrul de mediere și securitate comunitară”, a transmis pentru 24iasi Florin Ion, directorul DGASPC Iași.
Mai mult, se pare că pe rolul instanței se află o cerere de stabilire a exercitării autorității părintești.

În altă ordine de idei, conducerea DGASPC Iași a precizat că ordinul de protecție este doar pentru mamă, împotriva tatălui.

“Având în vedere că este ordin de protecție numai pentru mamă, tatăl se poate întâlni cu copilul intr-o locație neutră, la sediul direcție. Dar trebuie să facă o solicitare scrisă, nu pe rețelele de socializare”, a mai transmis Florin Ion, directorul instituției.

Până la publicarea acestui material, tatăl minorei nu a răspuns solicitării noastre însă în mediul online, postările acestuia continuă să fie distribuite.

În momentul în care tatăl va răspunde solicitării noastre, vom reveni cu detalii.

Update! Reporterii 24iași au luat legătura cu tatăl minorei în vârstă de 2 ani și jumătate, însă acesta nu numai nu confirmă faptul mama fiicei sale ar fi victima violenței domestice, ci, mai mult, spune de fapt femeia ar avea probleme psihice diagnosticate și care au pus copilul în pericol de mai multe ori.

Mama fetiței mele este diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, este sub tratament. La momentul în care fetița mea a fost preluată de către DGASPC împreună cu mama ei, locuința pe care le-am pus-o la dispoziție se afla într-o stare deplorabilă. Motivul nu este unul financiar, pentru eu m-am ocupat de toate cheltuielile, inclusiv de plata creșei private și asigurarea meselor prin livrare de la firmele de catering pentru mama fetiței mele o hrănea doar cu supe la plic. Din punct de vedere legal, cei de la DGASPC nu au procedat corect, în asemenea situații trebuie contacteze tatăl, familia extinsă, dacă minorul nu este îngrijit, nu îmi preia copilul fără întrebe. Voi acționa pe cale legală. Mai mult, nu mama ci eu, tatăl, am fost de nenumărate ori victima violenței, mama fetiței mele amenințându-ne pe amândoi cu cuțitul“, a transmis tatăl fetiței.

Tatăl a mai precizat mama desfășoară activități de videochat și se droghează. Acesta susține inclusiv pe perioada alăptării s-ar fi drogat. Potrivit acestuia, în dosarul aflat în lucru, au fost depuse probe din care reiese faptul mama ar avea un comportament deviant, punându-și propriul copil în pericol, cu bună știință.

Reprezentanții DGASPC Iași susțin totuși nu au intrat în posesia vreunui document care susțină probleme psihice ale mamei dar se fac, în continuare verificări.

Cazul este unul complicat și, din păcate, un copil are de suferit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *