Cei cinci copii de la Schitu Duca, despre care redacția 24iasi a scris în mai multe rânduri, au fost preluați astăzi de către cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

In cursul zilei de ieri, situația lor a fost descrisă pe larg aici:

https://24iasi.ro/a-primit-o-casa-si-si-a-batut-joc-de-ea-mama-cu-cinci-copii-din-schitu-duca-a-distrus-munca-celor-care-au-ajutat-o/

Astăzi, încă de la primele ore, reprezentanții DGASPC împreună cu Ciprian Mihalcea de la Asociația Grupul Zâmbetul Nostru au ajuns la locuința acestora, aflată într-o stare deplorabilă după numai câteva săptămâni de când a fost predată mamei celor cinci copii. Unicul scop din spatele ajutorului necondiționat pe care Asociația Grupul Zâmbetul Nostru i l-au oferit acestei familii a fost acela de a le fi bine copiilor. Din nefericire, mama alcoolică nu a apreciat nimic din ceea ce i s-a oferit.

Femeia a fost găsită de către cei menționați mai sus în stare de ebrietate din nou, copiii au fost găsiți flămânzi, murdari și au lipsit de la școală în ultima perioadă. Astfel, a fost nevoie ca micuții să fie scoși din mediul acesta, inspectorii considerând pe bună dreptate că se aflau în pericol.

Copiii se află acum la un centru al DGASPC, sunt spălați, hrăniți și consiliați psihologic.

Cel mai probabil, aceștia vor ajunge la un asistent maternal.