Ultimele declarații sau, mai bine zis, ultimele “directive” date de către premierul României, Marcel Ciolacu, au stârnit vâlvă în rândul directorilor DGSAPC și AJPIS de la nivel național.

Premierul a declarat joi că trebuie înlocuiți toți directorii din județele în care au fost găsite probleme, așa cum este și în cazul Iașului, respectiv Centrul de Servicii Sociale “Ion Holban” care are licență suspendată, dar și cazul “azilului” de la Măcărești, acolo unde 28 de suflete sunt îngrămădite în 6 camere, sub ochii închiși ai autorităților.

“Suntem la finalul controlului la nivel național, pe care l-am cerut în ședința de Guvern și deja există date și fapte clare care ne obligă pe toți să luăm decizii ferme. Există o situație de netolerat, județe unde s-au găsit centre fără autorizație, centre care funcționau clandestin, toate sub ochii funcționarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave, închise sau cu activitatea suspendată”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a cerut, astfel, că președinții de CJ din județele cu probleme să fie înlocuiți pentru că nu și-ar fi îndeplinit îndatoririle.

„Cer președinților de CJ-uri, în subordinea cărora sunt DGASPC-urile, din județele amintite, să înceapă să schimbe toți acești directori din funcție. E evident că nu și-au făcut treaba și datoria. Dacă nu o fac, tot ei vor răspunde în fața românilor”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Contactați de către 24iași, reprezentanții Consiliului Județean Iași au transmis că nu s-a pus problema înlocuirii actualului director DGSAPC Iași, Florin Ion, pentru că nu ar exista motive să o facă.

“Pentru a ajunge la demiterea unui funcționar public cu funcție de conducere, trebuie parcurși niște pași și trebuie să existe motive bine întemeiate care să ducă la această demitere. Directorul DGSAPC Iași nu se afla în situația de a fi demis pentru că nu au fost găsite nereguli majore la nivelul centrelor verificate”, a declarat Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași.

La finalul săptămânii trecute, nici prefectul Bogdan Cojocaru nu a avut curajul de a îl nominaliza pe Florin Ion în momentul în care a cerut public demisia președintelui CJ Iași, precizând doar că trebuie să plece din funcție Costel Alexe împreună cu alți directori aflați în subordine și care au legătură cu DGSAPC.

Rămâne de văzut dacă, în cazul în care premierul Ciolacu solicită în continuare demisii, va avea cineva curaj să pună serios problema demisiei directorului DGSAPC Iași.