Ieri au debutat Serile Filmului Românesc, un eveniment pe care președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, l-a catalogat intr-o postare ca fiind “emblematic pentru Iași, Capitala Culturală a României, care reușește să transforme orașul nostru într-o adevărată scenă a cinematografiei”. Nimic greșit, numai că tot acest eveniment cultural care a adunat la Iași cei mai apreciați actori români este organizat fără nici un fel de sprijin din partea CJ.

În cadrul conferinței de presă de deschidere a SFR 14, singurul oficial prezent a fost primarul Mihai Chirica, care a reușit să țină un discurs chiar dacă era evident pe grabă fiind așteptat și la întâlnirea cu ministrul culturii, Raluca Turcan. Consiliul Județean Iași nu a avut reprezentant, nici măcar unul dintre consilierii plătiți cu aproximativ 6.500 lei lunar și care “plimbă vântul” prin instituție. În schimb, conducerea CJ s-a ținut de rochia roz-corai a doamnei ministru, alături de membrii de vază ai Partidului Național Liberal.

Lăsând gluma la o parte, de-a dreptul penibilă a fost situația când a venit vorba de sprijinul autorităților locale/județene în ceea ce privește organizarea SFR 14. Șocant, dar cel care a menționat lipsa oricărei implicări a CJ Iași in organizare a fost Andrei Apreotesei, consilier județean.

Acesta a declarat că a insistat pe lângă cei din conducerea CJ Iași să se implice, însă s-a lovit doar de promisiuni. Deșarte.

“Din păcate, și trebuie să spun lucrul acesta dacă tot sunt invitat aici, la masă, nici anul acesta Consiliul Județean nu a venit alături de noi, așa cum a promis. Sper că promisiunea să se îndeplinească totuși cândva și să ne dăm seama că TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania) nu ar fi fost TIFF fără Primărie și Consiliul Județean, așa și SFR nu ar putea fi un brand de oraș, nu poate să crească doar cu un picior al Primăriei Iași sau cu o mână a Ateneului. Cu atât mai mare este bucuria mea, pentru voi, cei din mediul privat, care ați venit și sunteți alături de acest eveniment, sunteți alături de această echipă absolut fabuloasă”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național Iași.

După cum se știe, Andrei Apreotesei este membru PNL, astfel încât situația este cu atât mai tristă cu cât a fost nevoie ca un “coleg” de partid al celor din conducerea CJ Iași să îi “tragă de urechi”, public.

Oare cât il va costa pe Andrei Apreotesei “palma” dată peste ochi colegilor de partid?

Costel Alexe a fost prezent însă ieri seara la recitalul Corinei Chiriac, nevoit probabil de împrejurări, însoțind-o pe ministrul Raluca Turcan și încercând să mai bifeze o bilă albă la capitolul imagine.