Este vorba despre dotarea Secției de Terapie Intensivă pentru nou născuți și de modernizarea Cabinetului de planificare familială.
Secția de Terapie Intensivă neonatală de la Maternitatea Cuza Vodă are 25 de paturi, aici fiind îngrijiți anual peste 1000 de nou născuți cu probleme. Valoarea eligibilă a proiectului privind dotarea secției este 4.976.265,00 lei, la care se adaugă TVA.
Banii vor fi folosiți pentru achiziționare de echipamente medicale moderne, precum mixer de aer-oxigen, monitor funcții vitale (pentru sala de nașteri și sala de operații cezariene), incubator de transport, ventilatoare neonatale, incubatoare hibrid cu lampa de fototerapie, stație centrală de monitorizare.
Investiția în Cabinetul de planificare familială este de 316,619.00 lei, la care se adaugă TVA în sumă de 60,157.61 lei.
“Ne-am luat un angajament că vom dezvolta infrastructura medicală, iar cu fiecare investiție pe care o facem, consolidăm poziția Iașului de cel mai modern și performant centru medical din regiunea de Nord-Est”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.