Zeci de pompieri lucrează, la această oră, pentru a stinge mai multe incendii izbucnite pe raza județului Iași.

Un incendiu a fost la Focuri, acolo unde două echipaje de intervenție și stingere și un echipaj de prim ajutor calificat s-au deplasat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Au fost afectate: casă, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, o anexă pe o suprafață de aproximativ 30 mp, 5 tone de furaje, diverse bunuri, un grajd de animale în suprafață de aproximativ 10 mp. Cauza este folosirea focului deschis în spații deschise.
O altă intervenție de stingere se desfășoară la două case și o anexă gospodarească din localitatea Războieni, comuna Ion Neculce. La locul solicitării acționează 3 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă.
Un alt incendiu s-a produs la o anexă gospodarească în localitatea Bivolari. La locul solicitării intervin 2 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.
Încă un incendiu s-a produs la o casă de locuit în comună Mogoșești, satul Hadâmbu. La locul solicitării intervin 2 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. S-au deplasat în sprijin o autospecială pentru transportul apei și o ambulanță de prim ajutor calificat.
Un alt incendiu s-a produs la un fânar (anexă gospodarească) în localitatea Popești. Nu sunt victime. La locul solicitării intervin două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.