Acuzat de colegii de partid că a trădat atunci când a votat bugetul Iașului, Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR, astfel încât se vede nevoit să părăsească scaunul de viceprimar.

“Respinge, ca fiind neîntemeiat, apelul formulat de BACIU CEZAR ALEXANDRU în privinţa sentinţei civile nr. 1135/2022 din data de 12.05.2022 pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia I civilă, pe care o păstrează. Obligă apelantul să plătească intimaţilor suma de 3500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 25.10.2023, cu punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi.

Vestea nu a putut trece neobservată, iar primarul Iașului a fost primul care a reacționat.

“E o veste nu foarte îmbucurătoare pentru mine, pentru consiliul local și pentru Iași deoarece prin lipsa viceprimarului se dezechilibrează un pic raportul de forțe, nu pot decât să îi mulțumesc pentru activitatea pe care a făcut-o până acum, pentru felul în care a privit cu adevărat destinul Iașului, va rămâne în continuare colegul meu, sper, de partid de data această dacă dorește și vom face tot ce este posibil pentru că lucrurile să meargă bine pentru el. În rest, vom căuta să găsim soluții, trebuie să avem și un viceprimar, îl voi prețui la fel de mult cum l-am prețuit și pe domnul Baciu, nu îi vom cere să voteze așa cum vrea culoarea politică, noi am cerut-ceea ce s-a și întâmplat-să voteze cu propria conștiința și să facă tot ce îi stă în putință pentru binele orașului și sper că și viitorul viceprimar să procedeze la fel”, a declarat Mihai Chirica.