Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-Rutier efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați cu cetățenie ucraineană care au prezentat la controlul de frontieră certificate de competență profesională false.

În data de 23 iulie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-Rutier /I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 62 de ani, respectiv, 40 de ani, conducând ansambluri rutiere formate din camion și remorcă,vehicule înmatriculate în Ucraina.
La controlul de frontieră, bărbații au prezentat, pe lângă documentele de identitate și câte un certificat de competență profesională pentru transportul internațional de mărfuri, cu însemnele autorităţilor din Ucraina.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că certificatele de competență profesională nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.
În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.