Armwrestlerul Daniel Procopciuc și-a adjudecat o victorie foarte importantă, poate cea mai importantă din cariera sportivă obținând poziția 1 la nivel mondial și la brațul drept, in armwrestling, asta după ce a devenit de neînvins la brațul stâng.

Medic ortoped la Spitalul ” Sf. Spiridon” din Iași, Daniel a câștigat primele trei runde consecutive (din cele cinci prevăzute) ale meciului cu rusul Alan Zoloev, cel care, până acum, era de neînvins.

Competiția a avut loc in cadrul turneului Absolut Men’s Championship (AMC) Armwrestling Tournament, la Sankt Petersburg, titrează realmedia.md.

 

Victoria lui Daniel și “suflarea” titlului de cel mai bun armwrestler din lume la categoria -75 kg sunt cu atât mai importante cu cât rusul Alan Zoloev provine dintr-o adevărată dinastie de campioni, tatăl său, unchiul și doi frați mai mari fiind campioni mondiali.

Daniel Procopciuc, numit și “brațul de fier” este multiplu campion european și mondial în armwrestling la brațul stâng iar începând din acest final de săptămână, este nr 1 mondial la ambele brațe.