Un accident rutier de-a dreptul ciudat a avut loc sâmbătă în municipiul Iași, în capăt CUG, în urma căruia un șofer a pierdut controlul volanului s-a răsturnat peste un alt autoturism parcat în dreptul refugiului de tramvai.

De ce spunem că a fost ciudat? Pentru că din imaginile surprinse de camerele de supraveghere la momentul evenimentului rutier, reiese că pe banda de lângă refugiul de tramvai se deplasa regulamentar o autocisternă condusă de Adrian Moise, șofer profesionist care deține permis de conducere pentru toate categoriile de autovehicule. În momentul în care autocisterna se află în dreptul refugiului, un autoturism care venea pe cealaltă bandă se ferește de autocisternă și se răstoarnă în urma coliziunii cu un alt autoturism parcat.

Ce a urmat, este inexplicabil: șoferul autocisternei, Adrian Moise, se alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și cu permisul suspendat. Bărbatul nu își explică cum s-a ajuns la o asemenea măsură cât timp din înregistrările video nu ar reiesi că ar fi avut vreo vină în producerea accidentului rutier.

 

“Conduceam autocisterna spre capăt CUG,  când am ajuns la acel refugiu de tramvai, care era puțin ieșit pe banda mea, m-am asigurat si am virat ușor dreapta dar păstrând banda, iar atunci am observat autoturismul respectiv venind cu viteză pe lângă mine, pe banda 1. Ținem cont că o autocisternă nu este o bicicletă sau un autoturism mic ce se poate stecura usor pe oriunde. Fiind o mașină înmatriculată in judetul Bacău parcată pe banda 1, șoferul care venea pe lângă mine nu a mai reușit să se încadreze între mine și autoturismul parcat, care, din punctul meu de vedere, nu avea ce căuta acolo pentru că in zonă este semn cu staționarea interzisă. M-am uitat în oglindă și doar am văzut cum se răstoarnă autoturismul”, a declarat Adrian Moise, pentru 24iasi.

Bărbatul a oprit autocisterna în siguranță puțin mai în față și a sunat imediat la numărul unic de urgență 112 pentru a anunța evenimentul rutier.

La fața locului s-au deplasat echipaje de Pompieri, ambulanța și polițiștii rutieri, cei din urmă deschizându-i șoferului autocisternei dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fiindu-i reținut și permisul de conducere.

Acum, Adrian Moise își va căuta dreptatea în instanță și consideră că a fost găsit țap ispășitor în cazul evenimentului rutier și spune că lucrurile s-au petrecut într-un mod atât de ciudat încât efectiv nu înțelege cum s-a ajuns la o asemenea măsură împotriva sa.

“Eu nici măcar nu am depășit banda, roțile au călcat parțial delimitarea după ce m-am asigurat în oglinzi și am virat foarte ușor dreapta, cât să nu agăț refugiul de tramvai, nu aveam cum preconiza că șoferul care s-a răsturnat cu autoturismul nu avea să se asigure că încape între autocisternă și autoturismul parcat”, a mai declarat Adrian Moise.

Bărbatul speră că, odată cu prezentarea probei video, își va recăpăta permisul de conducere care ii permite să muncească pentru a-și întreține familia.

Iată momentul surprins de camerele de supraveghere: