Băiețelul în vârstă de aproape 3 ani, adus de urgență la Spitalul de Neurochirurgie din Iași se află în stare foarte gravă, medicii fiind sceptici în privința evoluției stării acestuia.

“Copilul a fost adus in stare foarte gravă, în comă profundă, cu scorul Glasgow 4, foarte aproape de ceea ce numim noi moarte cerebrală. Din păcate, nu sunt leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. Este o contuzie cerebrală gravă difuză cu leziuni grave difuze care nu pot beneficia de tratament neurochirurgical. Am reușit doar să îi punem un captor de presiune intra-craniană care ne poate ajuta în tratamentul specific de Terapie Intensivă al acestui copil. În cursul zilei, dacă starea copilului va permite, vom face și rezonanță magnetică pentru a aprecia mai bine leziunile. Deocamdată, copilul este foarte instabil hemodinamic”, a transmis Dr. Marius Dabija, director medical in cadrul Spitalului de Neurochirurgie “N. Oblu” din Iași.

Micuțul a suferit leziuni intracraniene după ce mama acestuia s-a aruncat de la etaj în timp ce îl avea în brațe pe el și pe fratele lui în vârstă de 2 ani, cel din urmă decedând pe loc. Potrivit Antena 3 CNN, femeia ar fi avut un schimb de mesaje cu tatăl copiilor, de care divorțase, reproșându-i o problemă legată de bani.

“Ultima dată mi-a trimis mesaj la ora 23:30. Mi-a scris ceva nasol și mi-a zis adio. Am încercat să o sun, dar nu răspundea”, a declarat tatăl celor doi micuți.