Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat, pe timpul formalităților de frontieră, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova care conducea un autocamion, deși era în stare avansată de ebrietate. 

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 48 de ani, conducând un autocamion înmatriculat în Republica Moldova.

Cu ocazia formalităților de frontieră, colegii noștri au constatat că era incoerent și emana halenă alcoolică, procedând la testarea cu aparatul DRAGER din dotarea Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, iar rezultatul a fost de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii de frontieră l-au condus pe bărbat la sediul Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Iași, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,06 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

 În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la IML Iași, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.