Un front rece, asociat unei depresiuni atlantice aflate în regiunea Mării Baltice, va traversa România în noaptea dinspre luni spre marți. Acesta va aduce ploi și ninsori moderate în regiunile intracarpatice, iar local și în restul țării.

Precipitațiile vor începe din regiunile vestice, iar spre seară se vor extinde în jumătatea nordică a țării. Inițial, acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în zonele joase de relief, în timp ce în zonele de munte va ninge.

Treptat, va pătrunde o masă de aer rece dinspre nord-vest, iar precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Noaptea va ninge pe arii extinse în Transilvania și Banat, iar pe spații mai restrânse și în Crișana, Maramureș și estul Moldovei.

Local, mai ales în sudul și estul țării, se vor semnala ploi înghețate și precipitații mixte, care vor favoriza apariția depunerilor de polei.

De asemenea, marți vor fi unele intensificări ale vântului, cu rafale de până la 50 – 60 km/h în Oltenia, Muntenia și Crișana, în timp ce în zonele de munte rafalele maxime vor atinge 70 – 90 km/h.

Marți, vremea se va îmbunătăți în cea mai mare parte a țării, dar noaptea următoare va fi rece, cu temperaturi minime ce vor scădea ușor sub pragul de ger în zonele depresionare și de vale din Transilvania și estul Moldovei.

sursa: meteoradar.ro