Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism care figura în INTERPOL cu mențiunea”vehicul furat” din Canada.

În data de 21 mai a.c., în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova, în vârstă de 37 ani, la volanul unui autoturism, marca ACURA RDX, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în INTERPOL cu mențiunea”vehicul furat” din Canada.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat mijlocul de transport, la finalul anului trecut, prin intermediul unei case de licitații din Belgia, iar după plata tuturor taxelor l-a înmatriculat în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 150.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.