Mai multe împușcăturiau avut loc vineri, 30 iunie, pe Aeroportul InternaționalChișinău acolo unde două persoane și-au pierdut viața. Este vorba despre un polițist de frontierăși un angajat din securitatea aeroportuară. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițerul de presă a Inspectoratului General de Poliție (IGP), Diana Fetco. Oamenii de la aeroport au fost evacuați.

“Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate – pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți.

Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a transmis Maia Sandu.

Ulterior, a fost deschis un dosar penal pentru terorism.

„În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată.

Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului.

Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol.

Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă”, informează Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.